Spinazie en Wortel Rundvlees Stoofpot
Ingrediënten
- 500g rundvlees, in blokjes gesneden
- 200g verse spinazie
- 3 grote wortels, in plakjes gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 400ml runderbouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiden van de ingrediënten
Begin met het snijden van het rundvlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd daarna de wortels in dunne plakjes en hak de ui en knoflook fijn.
Stap 2: Rundvlees aanbakken
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe zodra de olie heet is. Bak het vlees rondom bruin, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Stap 3: Ui en knoflook fruiten
Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak deze in het achtergebleven vet van het rundvlees. Roer regelmatig tot de ui glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
Stap 4: Wortels en specerijen toevoegen
Voeg de in plakjes gesneden wortels toe aan de pan, samen met de tijm en paprikapoeder. Roer goed door en laat de wortels 5 minuten meebakken.
Stap 5: Rundvlees terug in de pan
Doe het rundvlees terug in de pan en roer de tomatenpuree erdoor. Laat dit 2 minuten meebakken om de tomatenpuree te ontzuren.
Stap 6: Bouillon toevoegen en stoven
Giet de runderbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de stoofpot zachtjes sudderen met de deksel op de pan voor ongeveer 1,5 tot 2 uur, of tot het vlees gaar en mals is.
Stap 7: Spinazie toevoegen
Voeg de verse spinazie toe aan de stoofpot en roer goed door. Laat de spinazie slinken, dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Serveren
Serveer de spinazie en wortel rundvlees stoofpot warm, eventueel met een stuk knapperig brood of aardappelpuree. Geniet van deze heerlijke en voedzame maaltijd!