Avocado-Mango Spirelli Salade met Romige Melkdressing
Ingrediënten
- 200 gram spirelli pasta
- 1 rijpe avocado
- 1 rijpe mango
- 100 ml melk
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
Stap 1: Kook de Spirelli
Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook.
Voeg 200 gram spirelli pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking, meestal ongeveer 8-10 minuten, tot de pasta al dente is.
Giet de pasta af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Zet opzij.
Stap 2: Bereid de Avocado en Mango voor
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vervolgens in blokjes.
Schil de mango en snijd ook deze in blokjes.
Stap 3: Maak de Romige Melkdressing
In een kleine kom, meng 100 ml melk met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap.
Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Klop goed door elkaar totdat de dressing glad is.
Stap 4: Meng de Salade
In een grote slakom, combineer de gekookte spirelli met de avocado- en mangoblokjes.
Giet de romige melkdressing over de salade en meng voorzichtig zodat alle ingrediënten goed bedekt zijn.
Stap 5: Serveer
Garneer de salade met verse koriander indien gewenst.
Serveer direct en geniet van deze frisse en romige salade!
Dit gerecht is perfect als lichte lunch of als bijgerecht bij een zomerse maaltijd. De romige avocado en zoete mango vormen een heerlijke combinatie met de milde dressing en al dente spirelli.